Lichaamsgericht

Ademwerk


Het bijzondere van ademen is dat we het zowel bewust als onbewust kunnen doen. Heel ons body-mind systeem wordt beïnvloed door onze ademhaling: hoe we ons voelen, wat we denken,... Met ademhalingstechnieken kunnen we onszelf tot rust brengen, maar ook onze energie doen toenemen, emoties deblokkeren of zelfs trauma's ontladen.

Ademwerk is een algemene, overkoepelende term, waaronder verschillende ademtechnieken vallen. Deze kunnen ingezet worden om ons fysieke, mentale en zelfs spirituele welzijn te bevorderen. 

Als je ademhalingstechnieken leert integreren in je dagelijks leven, zal je merken dat ze een houvast en een anker voor je zullen zijn.

Voor mij zijn 2 stromingen binnen ademwerk ontzettend belangrijk:

De yogische manier (pranayama). Prana: levenskracht - yama: controle. Deze technieken balanceren het zenuwstelsel. Zo wordt men steeds beter in staat om met stress om te gaan. Bovendien worden vastzittende emoties en trauma's uit ons lichaam worden los gelaten. 

De tweede ademtechniek: bewust verbonden ademen is de methode bij uitstek om in het hier en nu te komen. Verbonden ademen laat je het contact voelen met je lichaam en helpt je zelfbewustzijn te ontwikkelen.

Alles wat we meemaken en niet volledig verwerken zetten we vast in ons lichaam. Bewust verbonden ademen is de methode bij uitstek om deze emoties en/of trauma's op te ruimen. Daarnaast ervaren mensen die regelmatig bewust verbonden ademen meer energie, ontspanning en vitaliteit.


Individuele ademsessie

Bij een individuele ademsessie is er alle ruimte voor jouw persoonlijke proces. We gebruiken verbonden ademwerk voor de integratie van emoties en overtuigingen. 

De sessie bestaat uit een uitgebreid intakegesprek, relaxatie en de ademsessie zelf.

Het intakegesprek gebruiken we om te kijken waar je nu behoefte aan hebt. De essentie uit dit gesprek nemen we mee de ademsessie in. 

Tijdens een sessie gebruik jij je adem voor het grote werk en word je door mij ondersteund met drukpunten, affirmaties, muziek en soms ook kleurpunctuur. 

Na afloop is er tijd voor ontspanning en het delen van je ervaringen tijdens de sessie. 

Vaak ervaar je meer ruimte en verbinding met jezelf, waardoor het makkelijker wordt om te flowen.

Een ademsessie kan veel in beweging brengen. Het is daarom fijn als je de rest van de dag rustig aan kan doen. Zo geef je lichaam en geest de ruimte om te integreren wat er is vrijgekomen tijdens de sessie.

Tip: drink de rest van de dag voldoende water en het is soms fijn om wat op te schrijven na een sessie (dan is een notitieboekje handig).

Tarieven

  • Kennismakingssessie €75,-
    tijdsduur ± 1,5 uur

  • Losse ademsessie €70,-
    tijdsduur ± 1u20 

  • Individueel traject van 5 sessies €325,-

"Sofie's begeleiding in ademhalingstechnieken was een keerpunt in mijn traumaverwerking. Haar zorgvuldige aanpak en diepgaande kennis zorgden voor een veilige omgeving waarin ik mijn emoties kon verkennen en helen." E.A., Oostende

"Wanneer we kwetsbaarheid ervaren als kracht, en niet als zwakte, dan zijn we voorbij de schaamte."