Lichaamsgericht 

Relaxatietherapie

Ook relaxatietherapie is een overkoepelende term. Er worden verschillende methoden geïntegreerd, zodat jij gezondheid, rust en vertrouwen kan hervinden en ervaren. Samen gaan we op zoek hoe we jouw lichaam, geest en ziel weer in balans kunnen brengen.

Yoga nidra, focussen, meditatie en elementen uit de hypnotherapie, de Silva-methode en NEI worden gecombineerd tijdens een persoonlijke sessie en zullen je sterk vooruit helpen in je emotionele ontwikkeling.

Vaak spelen onverwerkte emoties ons parten en moeten we een manier of manieren vinden om deze alsnog te verwerken. Dit noemen we emoties integreren. Hiervoor moeten we ons bewuste en onderbewuste (of linker- en rechterhersenhelft) op 1 lijn krijgen.

Het is vooral de bedoeling dat je steeds weerbaarder wordt in het omgaan met stress en emoties. Daarom ondersteun ik je in het ontwikkelen van een bewuste, mindfulle mindset en ingesteldheid.

Daarnaast is het voor veel mensen nieuw om echt te leren luisteren naar hun lichaam. Wat wil je lichaam je vertellen? Welke niet ingevulde behoefte dient zich aan en vraagt je aandacht via je lichaam? Om te communiceren met het lichaam gebruiken we de door Gendlin ontworpen techniek van het focussen

Individuele sessie

Tijdens een Yoga Nidra sessie kom je in een diepe staat van ontspanning. In deze staat wordt het bewuste brein even minder actief en krijg je toegang tot het onbewuste deel van je brein. We maken gebruik van deze staat van zijn, om negatieve patronen en emoties los te laten en meer bekrachtigendere overtuigingen te installeren.

Dit heeft zijn effect op je dagelijks leven en kan heel nuttig zijn bij:

  • Stress, niet tot rust komen, angsten, trauma
  • Hooggevoeligheid, burn-out
  • Op zoek naar evenwicht, innerlijke rust
  • Behoefte aan tijd voor jezelf
  • Onvoldoende energie
  • Steeds hervallen in oude patronen
  • Zij die yoga en meditatie willen integreren in hun dagelijks leven, maar niet weten hoe
  • ...

Tijdens een Focussing sessie keren we helemaal naar binnen en brengen we een dieper contact met je lichaam tot stand. 

Vaak worden beide methoden gecombineerd tijdens 1 sessie of worden nog andere methoden gebruikt om met het onderbewuste te communiceren (opstellingen).

Tarieven

  • Losse sessie €60, tijdsduur ± 1u

  • Individueel traject van 5 sessies €275,- 

"Liggend op de mat brengt de zachte stem van Sofie mij, tijdens de relaxatie, in totale rustmodus. Haar persoonlijke aanpak maakt de sessie helemaal af." C.E., Oostende
"You can't stop the waves, but you can learn how to surf" JON KABAT-ZINN