Mijn persoonlijk verhaal

Na de geboorte van mijn oudste zoon (nu 12 jaar geleden) kreeg ik plots te kampen met voedselallergieën en intolleranties. Het werd steeds erger en na de geboorte van dochter was het hek helemaal van de dam. Ik kon steeds minder en minder eten. Tot mijn dieet zich beperkte tot rijst, aardappelen, boter, olijfolie, geitenmelk, een 10-tal groenten en fruit, vlees, zalm, peper, zout en platte peterselie. Groenten als prei, venkel, selder, tomaat, aubergine, koolraap,... kon ik niet meer eten. Ook alle mogelijke kruiden, specerijen, granen en vis waren van het menu geschrapt. 

Je kan je wel voorstellen dat ik nergens meer kon gaan eten. Ook iets afhalen of een snelle snack was uit den boze. Zelfs groene thee of eenvoudige kruidentheetjes lukte niet meer. Mezelf "genezen" of ondersteunen met kruiden en supplementen zat er dus ook niet in, want ik was aan bijna alles allergisch. Ik behielp me met honing, zwarte bes en meine base baden. Maar de 'aanvallen' kwamen steeds frequenter en werden heviger. Mijn keel en neus gingen dicht en zwollen op na het eten van 'foute' voedingsmiddelen. Ik kreeg hevige angsten op die momenten. Ik had ook geen zin meer om op reis te gaan of ergens naartoe te gaan. Alles was steeds zo omslachtig. De kleinste verandering van ingrediënten had z'n impact. De angsten namen toe. Ik leerde in deze periode wel om hier mindful mee om te gaan. Ik verwelkomde de angst en bleef heel aanwezig bij de emotie en in mijn lichaam. Ik focuste ook vaak. Dat is een techniek waarbij je via beelden en gewaarwordingen met je lichaam communiceert. Heerlijk die techniek! 

Ondertussen was heel mijn spijsverteringsstelsel ontregeld en was ik ook hooggevoelig voor straling. In juni 2017 stortte ik helemaal in. Aanvankelijk dacht ik dat de 2 lange periodes van borstvoeding en de zeer geringe nachtrust aan de basis van deze bijna volledige uitval lagen. Maar er was meer aan de hand. Er zat een heel actieve helicobacter pylori (bacterie) in mijn maag. Met als gevolg dat ik onvoldoende vitamines en mineralen opnam en een ernstig ijzer en vitamine D tekort had. 

Op een bepaald moment kreeg ik een uitbrander van een kennis. Zij zei dat ze niet meer voor mij wou koken als ik langskwam. Dat ik maar eens actie moest ondernemen inzake die allergieën. Dat het zo niet verder kon! Dat kwam heel hard aan, ondanks dat ze eigenlijk wel gelijk had. Maar hoe begin je daar dan aan? Eerst en vooral werkte ik aan mijn mindset en beperkende overtuigingen met tools uit de yoga en meditatie, Bachbloesems en kinesiologie. Vervolgens leerde ik labo CRI kennen. Zij kunnen in je stoelgang ontzettend veel kan detecteren adhv allerlei parameters. Dit labo is erkend door het RIZIV en onderzoeken worden, mits doktersvoorschrift, geheel of gedeeltelijk terugbetaald. Er werd dus klinisch (wetenschappelijk) vastgesteld dat ik een helicobacter in mijn maag had, mijn darm ongelofelijk ontstoken was en lekte en daarenboven mijn pancreas ook niet goed functioneerde. 

Ik deed een 3 maanden kuur met 2 kruidenpreparaten (zorgvuldig uitgezocht, die ik wel kon verdragen), geen suiker en dagelijks yoga en vooral meditatie. Dit laatste werd mij ook aangeraden door de wetenschappelijke adviseur van het labo. Zij hadden namelijk net een studie met 40 proefpersonen gedocumenteerd, waaruit de helende werking van meditatie op de genezing van de darm (en dus ook van intoleranties en allergieën) onomstotelijk bleek. 

Na drie maanden was mijn pancreas weer in balans, de stoute helicobacter bleek verdwenen ete zijn en - last but not least - was de ontsteking bijna weg. Ik was superblij met dit resultaat, maar fysiek voelde ik nog niet veel veranderingen. Ik bleef mijn dieet aanhouden tot anderhalf jaar later bleek dat mijn darm hersteld was en ik alles terug kon eten (alleen gluten eet ik tot op heden niet). Ook mijn maagproblemen waren onder controle en mijn stralingsallergie is ook verdwenen

We zijn nu enkele jaren later en ik denk regelmatig bij mezelf: doe hier iets mee! Eerlijk gezegd, houd ik niet van coaches die propaganderen hoe geweldig het met hen gaat of hoe ze na bepaalde levenservaringen er helemaal staan en nu anderen volop kunnen gaan helpen. En toch ... hier is het 'Allergievrij traject'.

Benieuwd hoe ik jou mogelijks kan ondersteunen? Neem dan snel een kijkje op de pagina 'Allergievrij traject'. Of neem contact op voor een gratis intake.