Hypnose en yoga nidra

Door toeval kwam ik in de cursus 'Hypnosetherapeut" terecht. Hypnose zei me eigenlijk niet echt iets, maar het was alsof ik geleid werd naar de opleiding. En wat viel die geweldig mee. Ik kwam er al snel achter dat hypnosetherapie helemaal niet overeenstemt met het clichébeeld. Sterker nog, het bleek dat ik eigenlijk al jaren onbewust hypnose gebruikte in mijn 1-1 sessies en yogalessen (vooral dan in de yoga nidra). Daar breng ik immers mensen in diepe ontspanning, vervolgens gebruik ik positieve affirmaties, suggesties en visualisaties. Deze hebben hun effect op iemands onderbewuste en men begint zich beter, krachtiger en weerbaarder te voelen.

Ik kreeg het gevoel dat hypnose helemaal in het plaatje past en alles bij elkaar brengt. Het geeft een extra dimensie en meer diepgang. Het is gewoon een heel effectieve en krachtige tool. Het effect dat het op mijzelf heeft gehad is dan ook enorm.

Natuurlijk pas ik het op mijn manier toe: zeer zacht, voorzichtig, kritisch en op maat van de persoon.

Wil je het graag zelf ervaren? Neem gerust contact op. 

Verwacht geen wonderen of problemen die vanzelf verdwijnen (of misschien toch wel 😊). Maar wel een ontzettend waardevolle techniek die je zeker zal helpen in je persoonlijk groeiproces! 

Hopelijk tot heel binnenkort!

Sofie

Transpersoonlijke counseling

Transpersoonlijke psychologie combineert wetenschappelijk onderzoek en spiritualiteit. Zo heeft men bv. onderzoek gedaan naar de piekervaringen van wetenschappers, kunstenaars en verlichte mensen. Hoe zij deze momenten ervaren en hoe ze tot een doorbraak gekomen zijn.

Tijdens een sessie transpersoonlijke counseling maken we gebruik van verschillende technieken: meditatie, visualisatie, ontspanning, channeling en natuurlijk het gesprek.

Met als doel inzicht dankzij contact met je hoger zelf. 

Channeling

De slang is een heel archetypisch beeld. Ze symboliseert zowel dreiging, venijn en toxiteit als de kundalini energie, heling, transformatie en levenskracht. Bekende namen transpersoonlijke psychologie: Jung, Ferrucci. 

Channelen is een belangrijk onderdeel van het transpersoonlijk counselen. 

Tot voor kort dacht ik dat channelen heel hocus pocus en zweverig was. Of anders enkel voor mensen met heel speciale, mediamieke gaven.

Niet dus!

In meditatieve, afgestemde toestand (alfa) is het heel makkelijk om boodschappen van je begeleiding te ontvangen.

Deze informatie kan zich manifesteren in de vorm van beelden. Ik hou van beelden.

Ze zijn archetypisch en neutraal. Ze oordelen niet.

Ze zijn een sterke kracht uit het onderbewuste. 

Samen kijken we wat de betekenis voor jou zou kunnen zijn en hoe je deze informatie en inzichten kan integreren.

Wat meestal op zich reeds zeer helend is.

Dit alles in een ontspannen en veilige setting.

Centrum Klim, Sint-Niklaas - De Haan

Afspraak maken bel of mail Sofie: 0488/ 86 07 88 of sofie_jambers@telenet.be